Over Marcel

Van jongs af aan ben ik al een waterrat. Na het schoolzwemmen en het behalen van mijn A en B diploma ben ik lid geworden van de lokale zwemvereniging en verder gegaan met de volgende zwemdiploma’s. Nadat de zwembond het programma omgegooid had kwam ik in aanraking met snorkelen en heb deze brevetten gehaald.

Vervolgens bleef dit op een laag pitje totdat een vriend van volleybal in 1992 op het idee kwam om in de zomervakantie naar Egypte te gaan om een duikbrevet te halen. Dat leek me ook een leuke uitdaging dus besloten om mee te gaan. In augustus was de hitte immens maar gelukkig moesten we genoeg tijd onder water doorbrengen.

In 1993 werd er in mijn woonplaats Nieuwegein een duikclub opgericht. Na een keertje daar gekeken te hebben was de beslissing snel gemaakt om lid te worden en eigen duikspullen aan te schaffen. Vele duiken heb ik vervolgens gemaakt in de plassen rond Utrecht (Vinkeveen, Maarsseveen, Zaltbommel, Nederhorst Den Berg) en in Zeeland (Grevelingen en Oosterschelde).
Vanzelfsprekend veranderde mijn vakantiebestemming bijna gelijk naar duikoorden. Ik ben inmiddels al in Spanje, Egypte, Venezuela, Bonaire, de Malediven en op de Filipijnen geweest.

In het dagelijkse leven werk ik als System Engineer bij Capgemini Engineering. Informatie over het soort opdrachten dat ik uitvoer kan je vinden op mijn linked-in profiel.