Zeepaardje in Zeeland

Het is juni 2016 en op sociale media gonst het van de berichten waarin duikers aangeven een bijzondere vondst te hebben gedaan, een zeepaardje! Een aantal jaren gelden had ik er ook van gehoord maar was toen niet in de gelegenheid om een kijkje te nemen.

Het weekend erop had ik toch al gepland om naar Zeeland te gaan en op vrijdagavond valt de kentering gunstig. Maar ja, dat levert uiteraard veel duikers op die het paardje ook wel willen bekijken. Ruim voor de kentering ga ik het water in en op zoek naar het beestje. Het zou op een sepiarekje verblijven. Nog lastig zat want er staan rekjes genoeg. Na 4 á 5 rekjes zie ik in de verte een hoop licht. Bij een rekje liggen meerdere duikers en ….. het zeepaardje! Jaaaaaa, gevonden. Wow, wat gaaf!

Omdat er uiteraard meer belangstellenden zijn, heb ik eerst maar de tijd genomen om te kijken. Het beestje heeft zijn staart om een stokje geslagen en kijkt constant rond. Niet alleen naar de duikers maar geregeld zie ik hem ook een zwevend deeltje uit het water vissen en opeten.

Na een kleine tien minuten gaan de andere duikers weg en is het even rustiger. Het zicht is door de stroming en de duikers nog beperkt. Desondanks probeer ik het paardje zo goed mogelijk in beeld te krijgen.

Een klein half uur later vind ik het genoeg geweest. Hopend dat de opnames gelukt zijn om zo thuis nog na te kunnen genieten. Ik hoop dat jullie dat ook doen bij het zien van mijn film.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *